Hívj minket: +36 70 771-99-91
slide 1

Cégalapítás

Egy székhelyszolgáltatást és olcsó cégalapítást kínáló vállalkozás weboldalán nemrég az alábbit olastam:
 

"Jogásszal tárgyaljon cégalapításkor, ne egy titkárnővel!"


Nos a titkárnőt én sem ajánlom, de nem gondolnám, hogy egy cég alakulásakor vagy egy vállalkozás beindításakor a jogász a legjobb tanácsokat adja.

A második mondat ugyanezen a remek weboldalon:
 
"Önnek nagy valószínűséggel a KFT-t érdemes választania"


PUFF!!! Főbe lövöm magam. Honnan a fenéből tudná már így előre, hogy egy adott ügyfélnek melyik vállalkozási forma  a legjobb. Igen a Kft. alapítása és könyvelése kerül a legtöbbe a vállalkozónak. Biztos ez a legjobb??? Nem hinném.

Azt tanácsolnám, hogy még mielőtt bárhova is fizetne, keressen fel egy könyvelőt - adótanácsadót, aki el tudja mondani minden vállalkozás típus pozitívumát, negatívumát.

Sajnos sok olyan vállalkozással találkozom a napi munkám folyamán, akik először ügyvédhez szaladtak, megalakult egy cég, tök jó, nagyon örültek neki.

Aztán jött a feketeleves. Kiderült, hogy ÁFA-s a cég, pedig ők nem is akartak azok lenni, vagy fordítva, mert nem lettek felvilágosítva arról, hogy ez mit is jelent. Az EU adószámot is mindenki lelkesen igényelgeti, az is akinek nem kell, aztán csak csodálkoznak, hogy miért nem lehetnek éves ÁFA bevallók. Sorolhatnám az eseteket napestig.

A lényeg:
 

MIELŐTT CÉGET ALAPÍTANA, KÉRJEN TANÁCSOT EGY KÖNYVELŐTŐL!

 

Egy vállalkozás beindítása előtt feltétlenül tisztázni kell az alábbi kérdéseket, de nem úgy, hogy az ügyvéd elmondja, mi meg azt se tudjuk mire bólintottunk rá:

Mindenképpen meg kell vizsgálni, melyik a legjobb vállalkozási forma. A leendő cégvezetőnek tudnia kell miért pont az a legalkalmasabb, tisztában kell lennie az előnyeivel, hátrányaival

Tőlünk ezt a tanácsot természetesen INGYENESEN megkaphatja egy előre egyeztetett időpontban.